Wat is de TMA Methode?

TMA staat voor Talent Management Analyse, ook wel Talent Motivatie Analyse genoemd. Een krachtige methode om diepgaande inzichten te verkrijgen in jouw TMA competenties, talenten, motivatie en persoonlijkheidskenmerken. Met behulp van een wetenschappelijk onderbouwde test biedt TMA een holistische benadering om jouw unieke potentieel te onthullen.

Het gaat verder dan oppervlakkige observaties en biedt een gedetailleerd begrip van wie je bent en wat jou drijft. TMA helpt individuen, organisaties, studenten en professionals om beter inzicht te krijgen in zichzelf, hun carrièremogelijkheden en teamdynamiek. Door de diepte en breedte van jouw talenten en motivatie te verkennen, geeft TMA betekenis aan jouw reis naar persoonlijke en professionele groei.

Hoe ga ik te werk in een TMA talentenanalyse?

De TMA talentenanalyse begint met een korte intake, waarbij ik meer te weten wil komen over jouw doelen en verwachtingen. Vervolgens ontvang je per e-mail een uitgebreide vragenlijst die je online kunt invullen. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer een uur in beslag.

De vragenlijst bestaat uit 312 stellingen en gedragsitems, waarbij je eenvoudig de stelling kiest die het beste bij jou past. Er zijn geen goede of foute antwoorden en je hoeft je niet speciaal voor te bereiden op de test. Het draait allemaal om het verkrijgen van een duidelijk beeld van wie jij bent en wat jou uniek maakt. Voor wie is een Talenten Motivatie Analyse?

Wat kun je verwachten van een TMA rapport en Analyse gesprek?

Na het afronden van de TMA Test ontvang je een uitgebreid en gepersonaliseerd TMA rapport van rond de 20 pagina’s. Dit rapport biedt niet alleen inzicht in jouw persoonlijkheid en motivatie, maar bevat ook praktische aanbevelingen om deze inzichten te benutten.

Maar het gaat verder dan alleen papier. Ik nodigen je uit voor een analyse gesprek, waarin ik jouw TMA rapport met je bespreek. Dit gesprek biedt waardevolle inzichten en begeleiding om jouw talenten en motivatie verder te ontwikkelen en te benutten.

Wil je een vollediger beeld van waar je ontwikkeling ligt dan kun de TMA assessment aanvullen met 360 graden feedback, capaciteitentest en een beroepsinteressetest.

Wat zijn de kosten van een TMA analyse?

Bij het overwegen van een TMA analyse is het begrijpelijk dat je ook graag wilt weten wat de kosten zijn. Ik streef naar transparantie en toegankelijkheid voor iedereen.

De TMA analyse kosten omvatten een uitgebreide beoordeling, een gedetailleerd rapport en persoonlijke begeleiding. Omdat de behoeften van elke persoon verschillen, kunnen de kosten variëren, afhankelijk van het niveau van de analyse en de begeleiding die je wenst.

Houd er rekening mee dat gecertificeerde TMA analyses nooit gratis zijn, maar ze bieden wel een waardevolle investering in jouw persoonlijke groei.

De TMA kan ingezet worden bij een uitgebreid loopbaantraject, maar het is ook mogelijk om alleen TMA af te nemen. Vaak is een werkgever ook bereid om (een deel van) de kosten te vergoeden.

  • Een Talent en Motivatieanalyse (TMA) kost €595,- dit is inclusief intakegesprek, talentenanalyse, inzicht in communicatiegedrag, ideale werkomgeving en voorkeur in managementstijl, ontwikkeladviezen, leer- en ontwikkelstijl, potentieel overzicht en een reflectiegesprek.

Dit is uit te breiden met een coaching traject op maat.

Bij mij kun je rekenen op professionele begeleiding en waardevolle inzichten om jouw talenten en motivatie te ontdekken en jouw carrièredoelen te verwezenlijken. Neem vandaag nog contact met me op en maak een waardevolle investering in jouw toekomst!

Voor wie is de TMA analyse geschikt?

Een TMA analyse is dus geschikt voor een breed scala aan mensen en organisaties. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan, jouw huidige carrière wilt ontwikkelen of een carrièreswitch overweegt. Of je bent een HR-professional die het beste talent wil identificeren voor een specifieke functie. De TMA analyse is een waardevol instrument die voor jou als individu of bedrijf inzichten geeft die je anders niet zo snel zou ontdekken.

Hieronder een paar voorbeelden waarbij TMA een toegevoegde waarde is.

  • Studenten
  • Werkzoekenden
  • Werknemers
  • Managers en HR-professionals

Meer info nodig? Lees hier de veelgestelde vragen over TMA analyse.

Studenten

Ontdek jouw sterke punten en carrièremogelijkheden om een weloverwogen studiekeuze te maken en jezelf voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Werkzoekenden

Versterk jouw sollicitatie met een gedegen inzicht in jouw talenten en presenteer jezelf als een waardevolle aanwinst voor potentiële werkgevers.

Werknemers

Ontdek hoe je jouw sterke punten binnen jouw huidige functie kunt benutten en welke mogelijkheden er zijn om jezelf verder te ontwikkelen.

HR-professionals

Om het beste talent te identificeren voor specifieke functies, te investeren in gerichte ontwikkelingsprogramma’s en sterkere teams te vormen.

Wat kun je verwachten van een TMA talentenanalyse?

Na het afronden van de test ontvang je jouw persoonlijke TMA rapport van rond de 20 pagina’s, dat een gedetailleerde analyse bevat van jouw talenten, motivatie en persoonlijkheidskenmerken. Ik analyseer jouw gegevens en nodig je ook uit voor een analyse gesprek. Samen met jou bespreken we de resultaten en ik voorzie je van waardevolle inzichten om jouw talenten verder te ontwikkelen.

Klaar om jouw potentieel te ontdekken?

Neem vandaag nog contact met me op en zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst! Of stuur me gewoon een appje voor meer info: 06- 82 00 30 58